المقادير :
كيلو ونصف باذنجان رومى – نصف كيلو لحم مفروم – نصف كيلو طماطم
بصله كبيرة مفرومه – ملح وفلفل وبهارات – زيت للقلى .
الطريقة :
نقطع الباذنجان حلقات بدون تقشير ونرشه بالملح ونتركه ربع ساعة فى مصفاه .
نخلط البصل المبشور مع اللحم والملح والفلفل والبهارات ونشكلها اقراص .
نسخن الزيت ونقلى الباذنجان ونضعه على ورق مطبخ ليتشرب الزيت .
نقطع الطماطم ترنشات سمك واحد سم .
نحضر صينية فرن ونرص فيها بالتبادل واحدة باذنجان ثم قرص كفته ثم طماطم ونكرر العمليه حتى نهاية المقدار ،
تدخل الصينيه فرن حار لمدة نصف ساعة وتقدم بجانب الخبز والسلطه الخضراء او ارز ابيض و بالهنا .
صوما مقبولا وإفطارا شهيا
No comments:
Post a Comment